Monday, August 26, 2013

Tervislik. Lihtne. Aga sellegipoolest kook



Miskipärast soovitatakse õunakooki teha hapudest õuntest. Kas sellepärast, et saaks rohkem suhkurt hulka panna? Kuna sel sügisel on meil eriti palju eriti magusaid õunu, hakkas minu kookides suhkru kogus muudkui vähenema. Kuni kooki kattis vaid õhuke suhkruvaap ning lõpuks kadus seegi. Ent hea maitse jäi.

Retsept

2 dl täisteranisujahu (veel parem on täisteraspeltajahu)
2-3 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
näpuotsaga vaniljet (Mitte vaniliini ega vaniljesuhkrut, mida meile ikka ja jälle vanilje pähe müüakse)
2-3 muna
3 spl võid
1 dl piima
1 kg õunu

Pane ümmargusse koogivormi küpsetuspaber. Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega omavahel kõik kuivained ühes kausis. Sega teises kausis muna, sulatatud või ja piim ning lisa segu kuivainetele. Puhasta ja viiluta õunad ning sega taigna hulka. Vala segu vormi ja küpseta 40 minutit.
Kui käsi tõrgub tegemast suhkruta kooki, võib peale teha magusa katte. Selleks sega 1 muna, 0,75 dl pruuni suhkrut ja 50 g võid. Vala kate koogile 10 min enne valmimist.

No comments: